CLOSE CALL - Muziekvoorstelling voor bigband en 150 smartphones

Het concert begint: zet je telefoons… AAN!

Op 10 september, de slotdag van de Gaudeamus Muziekweek, vindt de wereldpremière plaats van CLOSE CALL, een interactief concert voor bigband en smartphones. Het hele publiek installeert de bijbehorende app CLOSE CALL LIVE, maakt van zijn telefoon een nieuw muziekinstrument en speelt mee met een tienkoppige bigband met drie drummers. Maar pas op! Bespeel jij je telefoon - of bespeelt je telefoon jou?

De nieuwe muziekvoorstelling van componist Arthur Wagenaar (*1982, Stads/Einder, Susies Haarlok) laat de ongekende mogelijkheden van de smartphone zien, en horen. Loops van je stem, baslijnen, solo's, beats: het zit straks allemaal in je smartphone. Met de speciale, gratis app CLOSE CALL LIVE (te downloaden in Google Play en de App Store) zit er letterlijk muziek in je telefoon en iedereen kan spelen. Download en doe mee!

CLOSE CALL is niet alleen muziek voor smartphones, maar ook over de smartphone - een uniek concept. De smartphone is overal. Facebook was van grote invloed op de Amerikaanse verkiezingen. Mark Zuckerberg wil de volgende president worden. Apple weet alles. Google is de nieuwe god. We zijn meer dan ooit met onze telefoons vergroeid. Wat doet dat met ons? CLOSE CALL laat het je op overweldigende manier ervaren. De impact van de smartphone is enorm, niet alleen op ons, maar ook op de planeet. De productie is zeer milieubelastend, de cloud slurpt energie. De app CLOSE CALL LIVE is ontwikkeld op een Fairphone, een smartphone die duurzaam, modulair en fair wordt geproduceerd.

CLOSE CALL speelt op muziekfestivals als Gaudeamus Muziekweek (Utrecht) en November Music (Den Bosch), en ook als schoolvoorstelling op middelbare scholen. Juist voor deze leeftijdsgroep is bewustwording van de impact van de smartphone bijzonder belangrijk.

CLOSE CALL, première
Zondag 10 september, 14:30 - 15:30
TivoliVredenburg, Utrecht
Tickets: gaudeamus.nl

——————————

“Callers! Welkom bij de club, welkom bij de band! Welkom in de familie.

Al je super awesome vrienden zitten ook op CLOSE CALL. Dus doe mee. Download.Vandaag. Het concert begint: zet je telefoon… AAN!

En nooit meer uit.”

——————————

CLOSE CALL is een productie van componist Arthur Wagenaar i.s.m. Stichting Goed Bezig!, Gaudeamus Muziekweek en Fairphone.

Alle credits en info zijn te vinden op www.arthurwagenaar.nl/closecall.

Contact: Arthur Wagenaar, post@arthurwagenaar.nl, 06-44375090.

Over Gaudeamus

Gaudeamus presenteert, stimuleert en ondersteunt de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers. De concerten en activiteiten van Gaudeamus, zoals het jaarlijkse festival Gaudeamus Muziekweek, internationale co-producties en de Gaudeamus Award, zijn toonaangevend binnen de hedendaagse muziek. Gaudeamus scout talent en draagt als opdrachtgever, producent en podium bij aan hun professionele ontwikkeling. Gaudeamus maakt zich al meer dan 70 jaar hard voor muziekpioniers wereldwijd en brengt de muziek van morgen bij nieuwsgierige muziekliefhebbers. 

Gaudeamus
Loevenhoutsedijk 301
3532 XE Utrecht
The Netherlands