FESTIVALPROGRAMMA GAUDEAMUS MUZIEKWEEK 2017 ONTHULT

FESTIVALPROGRAMMA GAUDEAMUS MUZIEKWEEK 2017 ONTHULT

en kaartverkoop gestart

Dinsdag 11 juli 2017 — Van 6 – 10 september is Utrecht het internationale middelpunt van nieuwe (gecomponeerde) muziek. Vanuit festivalhart TivoliVredenburg, maar ook vanuit een kerk, galerie en sportschool, klinken de nieuwste geluiden en worden de laatste muzikale ontwikkelingen getoond. Het volledige festivalprogramma is nu bekend en de online kaartverkoop is gestart.

 

Muziek van jonge muziekpioniers
Gaudeamus Muziekweek biedt vijf dagen lang unieke luisterervaringen wars van genres en labels, maar vol muziek van de jongste generatie muziekpioniers. Met gloednieuwe werken van jonge componisten als Aart Strootman en Alexander Khubeev en moderne klassiekers van o.a. componist des vaderlands Mayke Nas, uitgevoerd door ensembles van nu: Asko|Schönberg, Kluster5, s t a r g a z e, Ensemble Klang, Cappella Amsterdam, Insomnio en vele anderen.

Sound Art Expositie - Senses Working Overtime
In samenwerking met Het Huis Utrecht presenteert Gaudeamus Senses Working Overtime, een expositie van acht installaties waarin jonge kunstenaars dwarsverbindingen leggen tussen verschillende (kunst)disciplines. Het publiek mag actief deelnemen en volop ruiken, proeven, voelen en horen.

Contextprogramma
Dit jaar biedt het festival een breed contextprogramma, voor zowel liefhebbers als professionals. Met lezingen van onder meer componist Heiner Goebbels en geluidskunstenaar Adam Basanta, reading sessions met het Keuris Quartet en Ranjit Bhatnagar’s Robot Toy Piano en workshops met modulaire synthesizers voor beginners en gevorderden.

Genomineerden Gaudeamus Award
Na het slotconcert van het festival wordt de Gaudeamus Award, een aanmoedigingsprijs voor jong talent, uitgereikt aan één van de vijf genomineerden. Juryleden Mayke Nas, Christopher Trapani en Joe Cutler hebben Sky Macklay, Ethan Braun, Chaz Underriner, Aart Strootman en Ivan Vukosavljević genomineerd voor deze internationaal gerenommeerde prijs. Meerdere werken van hun hand klinken tijdens het festival, waarna de jury beslist welke pionier de prijs in de wacht sleept.  

Playlist
Op de gloednieuwe festivalwebsite geven de Gaudeamus-playlists en -video's een beeld van het geluid en de klanken van de muziekpioniers van nu!

Tickets voor het festival zijn te koop via www.gaudeamus.nl

Trailer Gaudeamus Muziekweek 2017

Ingrid Beer Marketing & Communicatie at Gaudeamus Muziekweek
Marisa Tempel Communicatie & PR at Gaudeamus Muziekweek