Gaudeamus presenteert nieuwe muziekpioniers

In 2018 klinken er met regelmaat nieuwe geluiden op verschillende Utrechtse podia

GAUDEAMUS CONCERTAGENDA MAART & APRIL 2018

GAUDEAMUS @KUUB
Dit seizoen strijkt Gaudeamus met intieme concertprogramma’s neer in KuuB, een galerie annex multifunctionele ruimte voor kunst en cultuur in het museumkwartier van Utrecht. KuuB is een prachtige locatie voor exposities van hedendaagse kunst, maar leent zich ook bijzonder goed voor onalledaagse kamermuziekconcerten volledig gewijd aan de nieuwste muziek.

do 22 maart 2018 | 20:00 uur | Kunstruimte KuuB, Utrecht | €15 / €10
KuuB concert: Ezequiel Menalled
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de aandachtsboog van de 21ste eeuwse mens dreigt af te zakken naar het niveau van een goudvis. Dit gegeven vormt het uitgangspunt voor het zestig minuten durende muziektheaterstuk Falling voor sopraan, elektrische gitaar en live elektronica.
Falling is een intieme performance ontwikkeld en gecoproduceerd door de Duitse sopraan Maribeth Diggle en de Argentijnse componist en gitarist Ezequiel Menalled. Geïnspireerd door de ‘Slow Movement’ gaan ze op zoek zoek naar wegen om de tijd en ons innerlijke tempo te heroveren.
Meer info: https://gaudeamus.nl/events/kuub-concert-ezequiel-menalled/

do 26 april 2018 | 20:00 uur | Kunstruimte KuuB, Utrecht | €15 / €10
KuuB concert: Maya Fridman
Celliste Maya Fridman is, vanwege haar veelzijdigheid en prachtige uitvoeringen, musician-in-residence bij Gaudeamus. Dit jaar werkt ze samen met componist Maxim Shalygin, wat resulteert in een nieuw stuk voor cello solo: Canti d’inizio e fine. Een momumentale cyclus van 7 songs voor cello (en stem) met het thema Geboorte, leven en dood, dat als een rode lijn door de cyclus loopt.
Meer info: https://gaudeamus.nl/events/kuub-concert-maya-fridman/

GAUDEAMUS SESSIES
In de onregelmatig plaatsvindende Sessies presenteert Gaudeamus (dé ontwikkelplek voor jonge muziekpioniers) previews, voorproefjes en work-in-progress van eigen producties, jonge ensembles en/of van talentvolle componisten.

zo 4 maart 2018 | 20:00 uur | Muziekhuis Utrecht | € 5
Gaudeamus Sessies #18
Op het programma van deze 18de editie staat nieuw werk van Ivan Vukosavljević en Maya Fridman & Gagi Petrovic.
Meer info: https://gaudeamus.nl/events/gaudeamus-sessies-18/

zo 22 april 2018 | 16:00 uur | Muziekhuis Utrecht | € 5
Gaudeamus Sessies #19
Op het programma van deze 19de editie staan eerste presentaties van onder meer Vulnus van Manuel Sánchez García en van het Amsterdamse componisten collectief Monotàk.
Meer info: https://gaudeamus.nl/events/gaudeamus-sessies-19/

Meer informatie over programma en kaartverkoop: gaudeamus.nl

Over Gaudeamus

Gaudeamus presenteert, stimuleert en ondersteunt de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers. De concerten en activiteiten van Gaudeamus, zoals het jaarlijkse festival Gaudeamus Muziekweek, internationale co-producties en de Gaudeamus Award, zijn toonaangevend binnen de hedendaagse muziek. Gaudeamus scout talent en draagt als opdrachtgever, producent en podium bij aan hun professionele ontwikkeling. Gaudeamus maakt zich al meer dan 70 jaar hard voor muziekpioniers wereldwijd en brengt de muziek van morgen bij nieuwsgierige muziekliefhebbers. 

Gaudeamus
Loevenhoutsedijk 301
3532 XE Utrecht
The Netherlands