Utrechtse cellist Maarten Vos op Gaudeamus Muziekdag #6

Op zaterdag 28 maart organiseert Gaudeamus een avondvullend programma met o.a. Utrechter Maarten Vos die zich met zijn cello beweegt tussen minimal music á la Philip Glass en duistere elektronica. Daarnaast staat tijdens de zesde Gaudeamus Muziekdag het werk van tien jonge componisten centraal, veelal in combinatie met live elektronica. De hele avond vanaf 20:00 uur klinken klassieke klanken, nieuwe stijlen en eigenzinnige uitvoeringen op verschillende plekken in RASA.

Klassiek geschoold cellist Maarten Vos is dit seizoen Gaudeamus musician-in-residence en experimenteert er flink op los. Hij werkt(e) samen met o.a. Greg Haines, Tim Exile en Kyteman. Geen muziek is hem te vreemd en geen richting te gek. Een cello zoals je nog niet eerder hebt gehoord.

Het Brendan Faegre Edge Ensemble is een talentvol en gretig ensemble uit Den Haag met Brendan Faegre zelf op slagwerk en (jazz)pianist Rembrandt Frerichs op toetsen. De groep herbergt musici uit klassiek, jazz en rock; meer band dan ensemble dus. En dat is te horen in hun uitvoering van de splinternieuwe werken van jonge componisten van over de hele wereld.

Het Utrechtse Trio Rodin (piano, cello en viool) won twee jaar terug de Storioni Ensemble Prijs. Op deze avond staan maar liefst vijf premières op het programma. Vijf jonge componisten zijn vorig voorjaar geselecteerd om nieuw werkt te schrijven speciaal voor Trio Rodin. Waaronder twee jonge componisten van het Utrechts Conservatorium Carla Genchi en Remy Alexander.

In het randprogramma presenteert basklarinettist Marij van Gorkum work-in-progress composities van Gaudeamus Prijs 2014 winnaar Anna Korsun en enkele oud-genomineerden.

> Gaudeamus Muziekdag #6, zaterdag 28 maart, 20u00 in RASA. Tickets €15 / €12 : www.muziekweek.nl

Contacteer ons
Marisa Tempel Pers & Publiciteit
Martijn Buser Programma & Productie
Marisa Tempel Pers & Publiciteit
Martijn Buser Programma & Productie
Over Gaudeamus

Gaudeamus presenteert, stimuleert en ondersteunt de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers. De concerten en activiteiten van Gaudeamus, zoals het jaarlijkse festival Gaudeamus Muziekweek, internationale co-producties en de Gaudeamus Award, zijn toonaangevend binnen de hedendaagse muziek. Gaudeamus scout talent en draagt als opdrachtgever, producent en podium bij aan hun professionele ontwikkeling. Gaudeamus maakt zich al meer dan 70 jaar hard voor muziekpioniers wereldwijd en brengt de muziek van morgen bij nieuwsgierige muziekliefhebbers. 

Gaudeamus
Loevenhoutsedijk 301
3532 XE Utrecht
The Netherlands